Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Το πρώτο ρομπότ με συναισθήματα.


"Γειά σας, είμαι μια μηχανή". RoboThespian ονομάζεται και διαφημίζεται ως το πρώτο " ρομπότ με συναισθήματα , μπορεί να τραγουδήσει, να αυτοσχεδιάσει και να εξηγήσει ακόμα και τη δική του λειτουργία. Όπως θα δείτε στα βίντεο,το RoboThespian μιλάει, αστειεύεται, θυμώνει, και τραγουδάει «Staying Alive», με ευκολία . Επίσης συζητάει κανονικά λες και πρόκειται για άνθρωπο. Πρέπει να ανησυχούμε για την αυτονομία των μηχανών; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα.
Ρομπότ με γυναικεία χαρακτηριστικά και συναισθήματα
Ιάπωνας επιστήμονας του πανεπιστημίου της Οσάκα παρουσίασε ένα ρομπότ με χαρακτηριστικά γυναίκας, στο οποίο σκοπεύει να αναθέσει καθήκοντα νοσοκόμας σε ένα νοσοκομείο.
Ο καθηγητής Χιρόσι Ισιγκούρο, ο οποίος έχει ήδη κατασκευάσει μια οικογένεια ρομπότ με ανθρώπινα χαρακτηριστικά -- μεταξύ των οποίων και το σχεδόν τέλειο δικό του αντίγραφο -- υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά έφτιαξε μια "τεχνητή" γυναίκα με πιο φυσικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες.
"Η νέα τεχνολογία προκαλεί πάντα αμφιβολίες και αρνητικές απόψεις", είπε, προσθέτοντας ότι η ομάδα του θέλει να φτιάξει ρομπότ που θα μπορούν να εκφράσουν ανθρώπινα συναισθήματα.
Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το ρομπότ, που έχει μακριά καστανά μαλλιά και φορούσε μαύρη φούστα, χαμογέλασε και έσμιξε τα φρύδια σε ένδειξη θυμού, μιμούμενο τη νεαρή γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο για την κατασκευή του. Οι εκφράσεις του προσώπου της γυναίκας κινηματογραφήθηκαν από μια κάμερα και μεταδόθηκαν μέσω ηλεκτρικών σημάτων στο ρομπότ.
"Ήταν σαν να έχω δίδυμη αδελφή", είπε η νεαρή κοπέλα.
Το ρομπότ, που αποκαλείται "Geminoid-TMF" και θα πωλείται έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων γεν (περίπου 80.000 ευρώ), θα εκτεθεί σε ένα μουσείο επιστημών και θα χρησιμοποιηθεί πειραματικά σε ένα νοσοκομείο για να κρατά συντροφιά στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου