Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Τι διατροφή να ακολουθήσει το παιδί για να αποφύγει το κρυολόγημα;


Μιας και ο καιρός έχει πλέον χειμωνιάσει και οι λοιμώξεις ενδεχομένως θα ταλαιπωρήσουν το παιδί μας, θα πρέπει να έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή του, ώστε να αποφύγει τα συχνά κρυολογήματα και τις λοιμώξεις.

Μία ιδιαίτερα προσεγμένη διατροφή, πέραν του ότι θα προασπίσει την υγεία του και θα τονώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, θα μπορέσει να του προσφέρει ευεξία και ανάπτυξη.
Οι διατροφικές προτάσεις για την αποφυγή του κρυολογήματος, είναι:
1 χυμός, αποτελούμενο από ρόδι-πορτοκάλι και μανταρίνια. Σημαντικό όφελος, η ισχυρή παρουσία της βιταμίνης C, η οποία θα τονώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και αυξήσει την διαθεσιμότητα του σιδήρου.
1 σαλάτα, αποτελούμενη από αγγούρι, πράσινη πιπεριά και σέλινο. Σπουδαία οφέλη θα αποδοθούν ως προς τη μάχη ενάντια των παθογόνων μικροοργανισμών αλλά επίσης θα βελτιώσουν και την συνολική υγεία του.
2 μικρού μεγέθους καλαμπόκια. Πέραν του γεγονότος, ότι θα δράσουν θετικά ως προς την υγεία του πεπτικού συστήματος του, θα το βοηθήσουν να ξεπεράσει γρήγορα την εισβολή των βακτηρίων, μιας και θα ενεργοποιηθούν ταχέως οι φυσικοί αμυντικοί μηχανισμοί.
Λεμόνι. Πάντα στα κυρίως γεύματα του, να υπάρχει η δυνατότητα να στύβει 1 λεμόνι ως συνοδευτικό των τροφίμων, με θετικό αποτέλεσμα την αυξημένη απορρόφηση του σιδήρου, ώστε να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού του.

Συνοπτικά και με βάση τα προαναφερθέντα, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αμυλώδη προϊόντα, τα φρούτα και τα λαχανικά θα προσφέρουν στο παιδί πληθώρα θρεπτικών συστατικών με απώτερο σκοπό την τόνωση του οργανισμού τους.

Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείψουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, διότι αποτελούν αποκλειστική πλούσια πηγή σημαντικών ιχνοστοιχείων και μετάλλων και τέλος τα ιδιαίτερα λιπαρούχα τρόφιμα, όπως τα κρουασάν, μπισκότα εμπορίου, γαριδάκια και αναψυκτικά θα πρέπει να αποφεύγονται ή ως ύστατη επιλογή να καταναλώνονται με μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί κάποια ομάδα τροφίμων, εκτός των κορεσμένων λιπαρών, διότι η ποικιλία στο διατροφικό πλάνο της κάθε ημέρας, θα προασπίσει την υγεία και θα δράσει συνεργικά ως προς το κάθε θρεπτικό συστατικό.
Για παράδειγμα, αν αποκλείσουμε τα αμυλώδη αλλά όχι τα γαλακτοκομικά, θα λάβουμε την αποδεκτή ποσότητα ασβεστίου αλλά δεν θα προσφέρουμε τη στήριξη του μυικού ιστού και την ισορροπία του νευρικού συστήματος, λόγω του συνεργικής ιδιότητας του συμπλόκου αμυλώδες – γαλακτοκομικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου