Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Τρέξτε στο γυμναστήριο…και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ…

Ερευνητές από το University of Exeter (UK) ανακάλυψαν ότι αν συνηθίσετε σε μια καλή εκγύμναση, το κέφι σας για τσιγάρο θα μειωθεί.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, που ήταν όλοι σχετικά βαριοί καπνιστές υποχρεώθηκαν να μην ανάψουν τσιγάρο για 15 ώρες. Προκειμένου να τους αποσπάσουν την προσοχή, οι ερευνητές τους έδειξαν εικόνες που σχετίζονται με το κάπνισμα όπως και κάποιες ουδέτερες εικόνες.

Κατόπιν, τα μισά άτομα της ομάδας έκατσαν για 15 λεπτά χωρίς να κάνουν τίποτα και τα άλλα μισά ασκήθηκαν σε ένα στατικό ποδήλατο με μέτρια ένταση, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Και οι δυο ομάδες είδαν και πάλι εικόνες ενώ οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικά μέσα παρακολούθησης του ματιού για να εκτιμήσουν τον χρόνο που χρειάστηκε για να τους αποσπάσουν την προσοχή οι εικόνες με τα τσιγάρα σε σύγκριση με τις ουδέτερες εικόνες.

Τα άτομα, τα οποία ασκήθηκαν νωρίτερα, κοίταξαν τις εικόνες με τα τσιγάρα για λιγότερο χρόνο (11% λιγότερο) από ότι οι υπόλοιποι που δεν έκαναν τίποτα, όπως επίσης χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να τους αποσπάσουν οι εικόνες αυτές την προσοχή.

Όταν θελήσετε να κόψετε το τσιγάρο άμεσα, φορέστε την φόρμα σας και πηγαίνετε για γυμναστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου