Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Να φωνάζετε – κάνει καλό στην καρδιά…

Κάποιες φορές ο θυμός μπορεί να σας κάνει καλό. Μία έρευνα που έγινε σε άνδρες μεταξύ των ηλικιών 50 και 85 έδειξε ότι εκείνοι που κάποιες φορές θύμωναν είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή από εκείνους που δεν θύμωναν ποτέ.

Επίσης διέτρεχαν λιγότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή εμβολή (περιοδικό Psychosomatic Medicine, τεύχος Ιαν./Φεβρ. 2003). Κατά το παρελθόν οι καρδιολόγοι μας έλεγαν ότι η εμφάνιση θυμού αύξανε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αλλά τώρα φαίνεται ότι είναι καλύτερο να δείχνετε τον θυμό σας για κάτι παρά να κρατάτε τα συναισθήματά σας μέσα σας.

Βεβαίως δεν σας λέμε ότι θα πρέπει να βγείτε έξω και να βαράτε όποιον σας θυμώνει απλά σας λέμε να μην κλειδώνετε τα συναισθήματά σας μέσα σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με κάποιον συζητήστε το μαζί του. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορείτε να ελέγξετε άμεσα εσείς, τότε κάντε μια βόλτα για να ηρεμήσετε ή πηγαίνετε σε ένα άλλο δωμάτιο για να ουρλιάξετε με την ησυχία σας ή απλά πηγαίνετε στο γυμναστήριο και βγάλτε τον θυμό σας κάνοντας προπόνηση με βάρη.

Βρείτε έναν τρόπο να απελευθερώσετε τον θυμό σας και η καρδιά σας θα αισθανθεί καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου