Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΚΑΝΝΑΒΗ - ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!<Απαγόρευση για κερδη>

Η απαγόρευση της κάνναβης άρχισε στις ΗΠΑ, και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, τον μύθο ότι η κάνναβη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο το δημιούργησαν και τον συντήρησαν τα μεγάλα βιομηχανικά συμφέροντα.
Όταν, στη δεκαετία του '30, οι νέες τεχνικές θερισμού και επεξεργασίας της κάνναβης έγιναν διαθέσιμες και οικονομικά ανεκτές, ο δρόμος για την μαζική πλέον παραγωγή κάνναβης άρχισε να ανοίγει. Η κάνναβη φαινόταν ότι θα κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά και οι απίστευτες δυνατότητες εκμετάλλευσης που παρουσίαζε θα προκαλούσαν ''εκρηκτικές'' συνέπειες σ' ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Εκτός από την κατασκευή χαρτιού, οι δυνατές φυσικές ίνες του φυτού ήταν εξίσου ιδανικές για την παραγωγή υφασμάτων, πλαστικών ακόμα και εκρηκτικών. Ήδη είχε κατασκευαστεί το πρώτο «οργανικό» αυτοκίνητο (από ένα συνδυασμό κάνναβης και άλλων ετήσιων φυτών) από τον Henry Ford, το οποίο μάλιστα ''έκαιγε'' κάνναβη.
Η κάνναβη αποτελούσε πλέον μία μεγάλη απειλή. Οι μεγάλες χαρτοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες πετροχημικών θα έχαναν δισεκατομμύρια δολάρια.
Για κάποιους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι, το ιστορικό απαγόρευσης:
Η Κάνναβη έχει πάρα πολλές χρήσεις. Αδικείται από το γεγονός ότι έχει πάρει μόνο την ταυτότητα του ναρκωτικού.

Διατροφικό μέσο: Οι σπόροι της κάνναβης αποτελούν βασικό διατροφικό μέσο στο οποίο περιέχονται φυτικές πρωτεϊνες υψηλής ποιότητας και αμινοξέα που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα απέναντι σε λοιμογόνους παράγοντες.

Θεραπευτικό μέσο: Η κάνναβη και τα παράγωγα της κατείχαν εξέχουσα θέση στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ευφορικό μέσο: Οι ευφορικές δράσεις των παραγώγων της κάνναβης (μαριχουάνα και χασίς) υπερτερούν των αντίστοιχων του καπνού και του οινοπνεύματος και τα καθιστούν επίφοβους ανταγωνιστές τους. Η κάνναβη είναι η πλέον ατοξική απ' όλες τις ψυχοτρόπους ουσίες στον πλανήτη.

Ενέργεια: Η βιομάζα που παρέχεται απ' την κάνναβη μπορεί να μετατραπεί σε μεθάνιο, μεθανόλη ή υγρο καύσιμο πολλών οκτανίων (με μια διαδικασία που η πατέντα της ανήκει στην εταιρεία Mobil Oil), το οποίο έχει μικτρότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο και είναι ευεργετικό για το περιβάλλον.

Χαρτί: Το χαρτί που χρησιμοποιούσαν σε όλο τον κόσμο μέχρι τον 19ο αιώνα και προερχόταν απ' την κάνναβη είναι 50-100 φορές διαρκέστερο από οποιοδήποτε άλλο. Σε χαρτί από κάνναβη έχουν τυποωθεί όλα τα σημαντικά κείμενα που σφράγισαν τον νεότερο δυτικό πολιτισμό, από τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου και την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του Lewis Carroll, μέχρι και τις δύο πρώτες διατυπώσεις της Διακήρυξης Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ το 1776.

Εξοπλισμός των πλοίων: Το 90% του εξοπλισμού όλων των πλοίων, από τον 5ο π.Χ. αιώνα μέχρι τον 19ο αιώνα, οπότε εφευρέθηκα το ατμόπλοιο, κατασκευάζονταν από κάνναβη. Ολα τα πανιά, τα σχοινιά, οι χάρτες, τα ημερολόγια, τα βιβλία και οι σημαίες των πλοίων ήταν προϊόντα του "χόρτου"

Υφάσματα και υφαντά: Το 80% των υλών που χρησιμοποιούσε η ανθρωπότητα για να κατασκευάσει ρούχα, τέντες, λινά, κουβέρτες, πετσέτες, χαλιά, πάνες μωρών και πολλά άλλα, προέρχονταν απ' την κάνναβη.

Σχοινιά, νήματα, κορδόνια: Το 70-90% της παγκόσμιας παραγωγής των κάθε είδους σχοινιών, νημάτων και κορδονιών προέρχονταν απ' την κάνναβη, και ήταν 100% νακυκλώσιμα. Μετα την απαγόρευση της, το 1937, όλα αυτά αντικαταστάθηκαν από μη ανακυκλώσιμα πετροχημικά προϊόντα που το μονοπώλιο τους είχε η εταιρεία DuPont, ύστερα από συμφωνία με τη γερμανική IG που κατείχε τις σχετικές πατέντες.

Καμβάδες ζωγραφικής: Ολες οι δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων, από τον Καραβάτζο μέχρι τον Βαν Γκονγκ, αποτυπώθηκαν σε καμβάδες φτιαγμένους από κάνναβη.

Χρώματα και Βαφές: Για χιλιάδες χρόνια, όλα σχεδόν τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος παράγονταν από κάνναβη ή περιείχαν λάδι από τους σπόρους της. Μετά το 1937, αυτές οι βαφές αντικαταστάθηκαν από πετροχημικά προϊόντα.

Κατασκευαστικό υλικό: Ο πολτός της κυτταρίνης που βγαίνει από την κάνναβη προσφέρει ένα άριστο οικοδομικό και κατασκευαστικό υλικό που είναι πρακτικό, φτηνό, ανθεκτικό στη φωτιά, με θαυμάσια θερμική και ηχητική μόνωση.

Φωτιστικό λάδι: Ως το 1800, το λάδι των σπόρων της κάνναβης κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας κατανάλωσης φωτιστικού λαδιού. Την περίοδο 1800-1870 περιορίστηκε στη δεύτερυ θέση λόγω της διάδοσης του λαδιού της φάλαινας, αλλά μετά το 1870 και τα δύο άρχισαν να αντικαθίστανται από τα προϊόντα του πετρελαίου.

Η αντικατάσταση των υλικών που προέρχονται από την ξύλευση των δασών μ' αυτά που εξάγονται από την κάνναβη είναι αναγκαία για να διαφυλαχθούν οι δασικές εκτάσεις που έχουν μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Γιατί α) η κάνναβη, σε αντίθεση με τα δέντρα του δάσους, αυτοανανεώνεται κάθε χρόνο και β) από κάθε 1 στρέμμα κάνναβης παράγεται πολτός ίσος μ' αυτόν που βγαίνει απο 4,1 στρέμματα άλλων δέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου