Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Υπάρχει γυναικεία εκσπερμάτιση;

-Αναρωτιέσαι πως μπορεί μια γυναίκα να εκσπερματίζει, τη στιγμή που δεν «παράγει» σπέρμα.
Πλήθος επιστημόνων μας προτρέπουν να αντιληφθούμε τον όρο «εκσπερμάτιση» με πιο ευρεία έννοια. Το φαινόμενο αυτό, προκαλεί μεγάλα προβλήματα άγχους και κατάθλιψης στις γυναίκες και παράλληλα είναι ιδιαίτερα παρεξηγημένο και από τα δύο φύλα. Ήρθε η ώρα όμως να μάθουμε κάποια πράγματα γι’ αυτό.
Τι είναι η γυναικεία εκσπερμάτιση;
Γυναικεία εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ένα υγρό βγαίνει από τον κόλπο τη στιγμή του οργασμού. Πρόκειται για ένα θέμα που δημιουργεί αντιφάσεις, καθώς δεν είναι λίγοι οι σεναριογράφοι των πορνοταινιών (που στην πλειοψηφία τους είναι άντρες) που προτείνουν στα έργα τους, οι γυναίκες να εκσπερματώνουν όταν θα φτάνουν σε οργασμό. Ακόμα και σήμερα, οι ερωτικές νουβέλες τείνουν να δίνουν την εντύπωση ότι κάθε γυναίκα παράγει το υγρό αυτό κατά την κορύφωση, όπως συμβαίνει και με τους άντρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι αδαείς εραστές να παρεξηγούνται όταν η σύντροφός τους δεν έχει… χυμό να τους προσφέρει.
Πόσο κοινή είναι η γυναικεία εκσπερμάτιση;
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι που θα συναντήσεις σε κάθε γυναίκα με την οποία θα κοιμηθείς. Κάποιες γυναίκες, μάλιστα, το κάνουν μόνο μια φορά στη ζωή τους και ποτέ ξανά. Το ακριβές ποσοστό των γυναικών που καταφέρνει να εκσπερματίζει δεν είναι συγκεκριμένο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πειράματα σε 400 γυναίκες, οι ερευνητές δεν κατάφεραν να καταγράψουν κανένα περιστατικό εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Από την άλλη πλευρά, οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μία σημαντική μειονότητα γυναικών που έχουν τακτική εκσπερμάτιση. Βέβαια, κάποιες από αυτές ντρέπονται πάρα πολύ με το γεγονός ότι όταν φτάνουν σε οργασμό λερώνουν το κρεβάτι, αλλά τι να κάνουμε;
Πόσο υγρό παράγεται;
Κατά καιρούς γίνονται διάφορες εικασίες γύρω από το πόσο υγρό παράγεται κατά το γυναικείο οργασμό. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν τις υπερσεξουαλικές γυναίκες να παράγουν μεγάλες ποσότητες υγρού με ένα μόνο οργασμό. Πόσο μπορεί να αποθηκεύσει πια το γυναίκειο σώμα; Περισσότερο ρεαλιστικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ποσότητα του παραχθέντος υγρού υπολογίζεται περίπου σε μισή κούπα καφέ.
Τι επίδραση έχει αυτό στις γυναίκες;
Όταν μια γυναίκα ανακαλύπτει ξαφνικά ότι όταν έχει οργασμό μουσκεύει τα σεντόνια, είναι φυσικό να νιώθει άγχος και ντροπή. Κι επειδή οι περισσότερες τείνουν να πιστεύουν ότι το υγρό αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από ούρα, υποθέτουν ότι αυτό που κάνουν είναι βρώμικο και αηδιαστικό. Τα συναισθήματα που τους δημιουργούνται, και είναι φυσικό, τις γυρνούν πίσω, στην παιδική τους ηλικία, κατά την οποία δεν έπρεπε να βρέχουν το κρεβάτι τους. Έτσι, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το ότι αυτές οι γυναίκες προτιμούν να αποφεύγουν τις σεξουαλικές σχέσεις. Κάποιες μάλιστα, έχουν και δυσάρεστες εμπειρίες από την αντίδραση του συντρόφου τους στη θέα της εκσπερμάτισής τους, αλλά αυτό δεν αποτελεί τη συνήθη αντίδραση των αντρών.
Η γυναικεία εκσπερμάτιση προκαλείται από την ουρήθρα;
Μέχρι τη δεκαετία του ’80, οι περισσότεροι γιατροί που ήταν γνώστες του φαινομένου της γυναικείας εκσπερμάτισης, συνήθιζαν να υποθέτουν ότι το υγρό ήταν ούρα. Το 1982, η δημοσίευση ενός σημαντικού βιβλίου από τους ειδικούς σε θέματα sex, Whipple, Perry και Ladas άλλαξαν τις απόψεις τους. Οι ίδιοι αντέτειναν ότι δεν πρόκειται για ούρα, αλλά για ένα «χυμό» που εκκρίνεται από αδένες παρόμοιους με αυτούς του αντρικού προστάτη.
Συνδέεται η γυναικεία εκσπερμάτιση με το σημείο G;
Πλήθος υλικού στο internet αναφέρει ότι υπάρχει ένα φαινόμενο όταν υπάρχει ερεθισμός του σημείου G (αν υποθέσουμε βέβαια ότι υπάρχει) το οποίο μπορεί να συνοδευτεί από την έκχυση υγρού από την ουρήθρα. Το σημείο G υποτίθεται ότι είναι μια ερωτογενής ζώνη στο μπροστινό μέρος του κόλπου, κι αυτή η περιοχή είναι στενά συνδεδεμένη με την ουρήθρα. Κι όντως, η πίεση στο σημείο G προκαλεί την επιθυμία για ούρηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πίεση στο σημείο G μπορεί να επηρεάσει τους προαναφερθέντες αδένες, οι οποίοι, λέγεται ότι, αποτελούν την πηγή της γυναικείας εκσπερμάτισης. Παρόλα αυτά, πολλά από αυτά που έχουν γραφτεί τα τελευταία 25 χρόνια για την υποτιθέμενη σύνδεση μεταξύ του σημείου G και της γυναικείας εκσπερμάτισης δεν είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά. Για παράδειγμα, δεν είναι ξεκάθαρο το ότι η πίεση στο σημείο G θα κάνει μια γυναίκα να εκσπερματίσει.
Εσύ, για καλό και για κακό, αν δεις να αναβλύζει υγρό από την «πηγή» μην παρεξηγηθείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου