Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ ΤΑΚΗ;

Σεξ, σεξ, σεξ… παντού σεξ! Συζητήσεις σεξ, συμβουλές σεξ, φωτογραφίες σεξ, διαφημίσεις σεξ, ταινίες σεξ, δεν έχει τέλος! Μα λυσσάμε οι άνθρωποι, ας το παραδεχτούμε! Αλλά γιατί? Γιατί ρε παιδί μου? Η απορία αυτή τάραζε τα εντός μου και ρώτησα τον Τάκη, ο οποίος δεν ταράχτηκε καθόλου σαν γουρούνι που είναι και κατέληξα όπου καταλήγω πάντα: στη ...
... φίλη επιστήμη!

-Κάνουμε σεξ για την αναπαραγωγή του είδους?
Αυτό το ακούμε από τις γιαγιάδες μας πια, ότι τα παιδιά είναι ο προορισμός του ανθρώπου κτλπ. Διάφορες έρευνες στο παρελθόν έβαζαν πλάτη στη γιαγιά και υποστήριζαν ότι η ενστικτώδης ανάγκη να διαιωνιστεί το είδος είναι που μας ωθεί στο σεξ. Ναι, αλλά έτσι υποτιμάμε το γεγονός όχι μόνο ότι ΌΛΟΙ συνεχίζουν να κάνουν σεξ και αφού γίνουν γονείς αλλά και την έννοια της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και τα τρις πωλήσεων των μέτρων αντισύλληψης!
Άσε που πολλές από τις σεξουαλικές μας συμπεριφορές ουδόλως σχετίζονται με την αναπαραγωγή, αλλά (!) ας μην επεκταθώ τώρα…..

-Κάνουμε σεξ για την ευχαρίστηση?

 Ενώ αυτό είναι ένα επιχείρημα που δεν έχεις και κανένα λόγο να αμφισβητήσεις για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το αμφισβητεί η έρευνα. Ποια έρευνα ?Αυτή που έγινε πριν μερικά χρόνια από τους Cindy Meston και David Buss και αποδεικνύει ότι η σεξουαλική διέγερση δεν είναι απαραίτητα η βασική αιτία που οδηγεί το άτομο να κάνει σεξ. Από τους 400 φοιτητές που ρωτήθηκαν γιατί έκαναν σεξ την τελευταία φορά που ήταν «δραστήριοι», ανάμεσα στις 237 εντελώς διαφορετικές απαντήσεις, ξεχώρισαν οι: «για να τον εκδικηθώ», «γιατί τον λυπήθηκα», «για να τιμωρήσω τον εαυτό μου», «γιατί είχα πιει», «γιατί έχασα ένα στοίχημα» !!!! 

Επιπλέον αν στόχος του σεξ ήταν αποκλειστικά η ικανοποίηση, δηλαδή ένας ωραιότατος οργασμός, απλώς θα αυνανιζόμασταν που και πιο αυτάρκες το λες και πιο σίγουρο να λέμε και την αλήθεια! Οι άνθρωποι, όμως, όχι μόνο δεν περιοριζόμαστε στον αυνανισμό, αλλά όταν το κάνουμε πάντα τον συνοδεύουμε από φαντασιώσεις που συμμετέχουν και άλλοι. Τώρα είναι ένας, είναι πολλοί…. είναι θέμα γούστου. Το σημαντικό είναι ότι στην πραγματικότητα ούτε αυτό το κάνουμε εντελώς μόνοι μας. 

Άσε που το σεξ δεν είναι εξ αρχής ευχάριστο. Δεν χρειάζεται να μακρηγορήσω, απλώς θυμήσου την πρώτη σου φορά! Παρ ’όλο τον πόνο και την αμηχανία, εκεί εμείς, επιμένουμε μέχρι να μάθουμε να το κάνουμε καλά !
Ο Αμερικανός κοινωνιολόγος, Randall Collins, πιστεύει ότι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα μπορεί να ερμηνευτεί μόνο μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Ο άνθρωπος είναι ένα ουσιαστικά κοινωνικό ον και μόνος και απομονωμένος δεν μπορεί να επιβιώσει. Η σεξουαλική επιθυμία, λοιπόν, λειτουργεί κατ ’αρχήν ως σύνδεση με το περιβάλλον μας. Η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι, σύμφωνα με τον Collins,μια κοινωνική κατασκευή που στόχο έχει να δώσει κίνητρο για την κοινωνική συναναστροφή. 

Μάλιστα υποστηρίζει ότι όλη μας η ζωή αποτελείται από «τελετουργικά κοινωνικοποίησης» :συζητήσεις με φίλους, μια μέρα στο γραφείο, ένας αγώνας ποδοσφαίρου, η εκκλησία της Κυριακής παλιά… Ο ίδιος μηχανισμός λειτουργεί και στο σεξ: είναι μια διαδραστική δραστηριότητα που έχει τους κανόνες της: συναντιόμαστε και ενωνόμαστε υπό έναν κοινό στόχο: να κάνουμε σεξ και να πάρουμε ευχαρίστηση από αυτό. 

-All we need is love…τραλαλα λαλαλαλα ….

Και σε τελική ανάλυση, το σεξ είναι πραγματικά ευχάριστο γιατί είναι ο πιο απλός και πρακτικός τρόπος που βρίσκει το υποσυνείδητο μας για να ξεπεράσουμε τη μοναξιά και το φόβο του θανάτου δημιουργώντας έναν στενό, ουσιαστικό δεσμό με έναν άλλο άνθρωπο. Δηλαδή τι άλλο να ζητήσει κανείς?
Και έλα να σου πω, αγαπημένη μου και το εξής άλλο: εμένα, προσωπικά εμένα σου λέω τώρα, στο θέμα σεξ δεν με ενδιαφέρει και καθόλου τι λέει η επιστήμη, γιατί κάπου αν θες με έχει καλύψει τα Ημισκούμπρια (Το sex - 1984   Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης 1. Γιώργος Μαρίνος 2. Ημισκούμπρια)

«Γιατί το σεξ είναι μια άλλη ιστορία /για άγρια θηρία/μια τρελή ταλαιπωρία /θέλει κότσια, αντοχή και φασαρία/και προετοιμασία για να γίνει το κακό/Και είναι εκείνο που σε άγει και σε φέρει /την ώρα που γουστάρεις /κάποιος να σου βάλει χέρι /και όποιος λέει ότι πολύ καλά το ξέρει/δεν τα ’χει καταφέρει ποτέ στον τελικό…» 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου